Trends in sportvoeding: plantaardig, persoonlijk en met een clean label

Trends in sportvoeding: plantaardig, persoonlijk en met een clean label

Trends in sportvoeding: plantaardig, persoonlijk en met een clean label

De wereldwijde verkoop van sportvoeding is verdubbeld tussen 2015 en 2019. Belangrijke trends zijn plantaardige producten, betere personalisatie en zogenaamde ‘clean labels’. Dat meldt Innova Market Insights.

Nu er veel meer aanbieders zijn, houden producenten van sportvoeding zich meer bezig met specifieke doelgroepen. Jongere consumenten zijn de grootste doelgroep voor sportvoeding. Vooral generatie Z en Millennials zijn geïnteresseerd in de producten die passen bij hun persoonlijke behoefte zoals producten voor en na het sporten (pre- en post- workout). Nu komen daar producten bij passend bij bepaalde dieettrends. Een voorbeeld hiervan is een ketogeen dieet waarbij de koolhydraatinname sterk verlaagd is.

 

Meer uit de categorie sportvoeding

Trends in sportvoeding: plantaardig, persoonlijk en met een clean label

Trends in sportvoeding: plantaardig, persoonlijk en met een clean label

Trends in sportvoeding: plantaardig, persoonlijk en met een clean label

Trends in sportvoeding: plantaardig, persoonlijk en met een clean label

Zalmfilet in teriyakisaus met wilde rijst en salade  van Chinese kool & rettich

Zalmfilet in teriyakisaus met wilde rijst en salade van Chinese kool & rettich

Zalmfilet in teriyakisaus met wilde rijst en salade van Chinese kool & rettich

Zalm, wilde rijst en salade

Intro tekst recept…….

4 personen, bereidingstijd 35 minuten

  •  4 zalmfilets van ca. 150g

  • 2 el olijfolie

  • 1 dl mirin of medium dry sherry

  • 1 dl Japanse sojasaus

  • 1 el suiker 2 bosuitjes, in smalle ringetjes gesneden

  • 1 el sesamzaad, geroosterd

Bereidingswijze:

  1. Kook de wilde rijst volgens de verpakking beetgaar. 
  2. Was en maak de Chinese kool en rettich schoon. Snijdt de Chinese kool in flinterdunne plakjes en rasp de rettich met een grove rasp.
  3. Verhit de olijfolie en bak de zalm in ca. 3 minuten aan beide kanten goudbruin. Keer na 1,5 minuut.
  4. Meng de mirin, sojasaus en suiker. Voeg toe aan de zalm en stoom in ca. 8 minuten gaar. Keer de filets regelmatig zodat de filets omhuld zijn met een donker, glanzend laagje.
  5. Leg de zalmfilets op 4 verwarmde borden en strooi het sesamzaad en de bosuitjes erover.

TRISTART zegt: Eetsmakelijk!

Flensje met spinazie en ricotta

Flensje met spinazie en ricotta

Flensje met spinazie en ricotta

Een alleskunner

Flensjes, een flinterdunne pannenkoek, die je wellicht doet denken aan Frankrijk. Daar is de crêpe, bijvoorbeeld met citroen en licht bestrooid met suiker een graag gezien hapje. Wij hebben een suggestie voor hartige variant met spinazie en ricotta. 

4 personen, bereidingstijd 40 minuten

Flensjes:

  • 200g bloem 
  • 4 eieren
  • 500ml melk
  • 50g boter
  • snufje zout

Spinazievulling:

  • 40g boter
  • 500g (wilde) spinazie, verse
  • 1 rode ui
  • 1 el olijfolie
  • 200g ricotta
  • 1 verse Spaanse peper, gehakt
  • 1 eierdooier
  • 100g walnoten, gedopt en grof gehakt
  • 100g Parmezaanse kaas, vers geraspt
  • zout & peper

Paprikasaus:

  • 4 rode puntpaprika’s, geroosterd
  • half teentje verse knoflook

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Rooster de puntpaprika’s en pof de knoflook in schilletje in de oven totdat ze licht geblakerd zijn en blaren vertonen. Laat ze afkoelen in een gesloten plastic zak. Verwijder zodra ze zijn afgekoeld de velletjes, de zaadlijst en pureer de paprika met knoflook en voeg naar smaak zout en peper toe.
  3. Verlaag de oventemperatuur naar 180°C.
  4. Meng de ingrediënten voor de flensjes en bak ze in een klein beetje olijfolie.
  5. Was de spinazie en kook in aanhangend water ca. 5 minuten. Knijp water er zoveel mogelijk uit en hak de spinazie fijn.
  6. Snijdt de ui in flinterdunne ringen en bak ze licht krokant in olijfolie
  7. Meng de ricotta, eierdooiers, spinazie, ui, rode peper, walnoten door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
  8. Bestrijk de flensjes met de spinazievulling, rol ze op en leg ze naast elkaar in een licht beboterde ovenschaal en bestrooi met Parmezaanse kaas.
  9. Gratineer de flensjes ca. 15 minuten in de voorverwarmde oven & serveer met de geroosterde paprikasaus.

TRISTART zegt: Eetsmakelijk!

Groene salade met geitenkaas en pasta

Groene salade met geitenkaas en pasta

Groene salade met geitenkaas en pasta

Tricolore

Deze salade zit boordevol vitamines. Mocht je geen fan zijn van geitenkaas dan is geschaafde Parmezaan of Pecorino een prima alternatief!

4 personen, bereidingstijd 30 minuten

  • 100g sugar snaps

  • 100g haricot verts

  • 2 groene paprika’s, geroosterd

  • 2 zoete rode paprika’s, in reepjes

  • 500g zachte pittige geitenkaas

  • 75g pijnboompitten, geroosterd

  • olijfolie van goede kwaliteit

  • zout & peper

  • 350g gedroogde orecchiette, of zelfgemaakte (volkoren) pasta

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Verwijder de zaden van de rode paprika en snijdt deze in partjes.
  3. Rooster de groene paprika’s in de oven totdat ze licht geblakerd zijn en blaren vertonen. Laat ze afkoelen in een gesloten plastic zak. Verwijder zodra ze zijn afgekoeld de velletjes, de zaadlijst en snijdt in partjes.
  4. Breek de geitenkaas in stukjes.
  5. Vul een pan met water en breng aan de kook, let op geen zout toevoegen. Blancheer de sugar snaps ca. 2 minuten en stop het kookproces door ze onder koud stromend water af te spoelen. Doe hetzelfde met de haricot verts, maar pas de blancheertijd aan naar 4 minuten.
  6. Rooster de paprika’s op een medium vuurtje totdat ze goudbruin beginnen te verkleuren.
  7. Kook de pasta volgens de instructie in gezouten water beetgaar.
  8. Meng alle ingrediënten voor de salade en voeg zout, peper en olijfolie naar smaak toe.
  9. Serveer de salade samen met de (warme) pasta.

TRISTART zegt: Eetsmakelijk!

Havermout met vers fruit

Havermout met vers fruit

Havermout met blauwe bessen en appel

Perfect trainingsontbijt

Havermout, blauwe bessen en appel zijn een gezonde combinatie en zeer geschikt als ontbijt voor een lichte training.

1 persoon, 10 minuten

  • 5 el havermout
  • 200 ml (amandel)melk
  • snufje kaneel
  • 1 appel
  • 3 el blauwe bessen
  • 2 verse dadels, fijngesneden
  • honing

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de melk net niet tot het kookpunt.
  2. Voeg de havermout toe en blijf roeren totdat een kleverig papje is ontstaan.
  3. Voeg snuf kaneel toe aan de havermout.
  4. Garneer met het verse fruit.

Tristart zegt eetsmakelijk!

Pin It on Pinterest