Sandwich met avocadocrème

Sandwich met avocadocrème

Sandwich met avocadocrème

Een ideale simpele maar voedzame sandwich voor na het trainen

Een avocado is zeer voedzaam door de goede onverzadigde vetten en bevat weinig suikers. Daarnaast zit avocado vol vitamine E, B en antioxidanten die spierschade tegengaan. Dat is mooi meegenomen voor jouw herstel na een pittige training.

2 personen, bereidingstijd 12 minuten

  • 1 rijpe avocado, grof gepureerd
  • half gerookt teentje knoflook
  • 2 biologische scharreleieren, hard gekookt
  • halve venkel, rauw en dun geschaafd
  • 1 puntpaprika, rauw in partjes
  • peper & zout maar wens

 

  • Vers volkoren of donkerbruin brood, liefst  van de bakker

Bereidingswijze:

  1. Kook de eieren en snijd ze in plakken.
  2. Pureer de avocado (met vork kan prima) en meng de zachtgewreven knoflook erdoor. 
  3. Schaaf de venkel met mandoline of met een vlijmscherp mes in dunne plakjes.
  4. Verwijder de zaadlijst van de paprika en snijd in smalle reepjes.
  5. Bestrijk de boterham met de avocadocrème en beleg met de overige ingrediënten.

TRISTART zegt: Eetsmakelijk!

Worteltaart met walnoten

Worteltaart met walnoten

Worteltaart met walnoten

Onze herfst guilty pleasure

Aan het begin van de herfst zijn er weer volop verse walnoten uit onze walnotenboom. Een feestje om deze puur te eten en ook in een taart te verwerken. Best een calorieënbom, vooral met de extreem zoete topping….te lekker! 

8 personen, bereidingstijd 90 minuten

  • 160g bloem
  • 0,5tl bakpoeder
  • 0,5tl zuiveringszout
  • 1 tl kaneel
  • 1/4 tl kruidnagelpoeder, liefst kruidnagel fijngewreven in vijzel
  • 1 groot scharrelei, liefst biologisch
  • 1 scharreleidooier
  • 200g zonnebloemolie
  • 270g fijne kristalsuiker
  • 50g walnoten, gedopt en fijngehakt
  • 50g gedroogd geraspt kokos
  • 135g wortel, grof geraspt
  • 2 scharreleiwitten
  • snufje zout

Topping

  • 175g verse roomkaas, op kamertemperatuur
  • 70g boter
  • 35g poedersuiker
  • 25g honing
  • 30g walnoten, gedopt, gehakt en licht geroosterd

Bereidingswijze:

  1. Zet alle ingrediënten afgepast en bewerkt klaar.
  2. Verwarm de heteluchtoven  op 170°C. Vet een springvorm in van 20 cm doorsnee en bekleed volledig met bakpapier.
  3. Zeef de bloem met bakpoeder, zuiveringszout en de specerijen. Klop het ei en de dooier door elkaar.
  4. Klop de zonnebloemolie met de suiker ongeveer 1 minuut. Voeg al kloppend het eimengsel toe. Vervolgens de walnoten, wortel, kokos en tenslotte het bloemmengsel. Meng zorgvuldig maar niet al te lang!
  5. Klop de eiwitten met wat zout in een schone kom totdat er pieken ontstaan. Meng dit luchtig door het wortelbeslag.
  6. Giet het beslag in de bakvorm. Strijk glad en bak ca. een uur in de oven totdat een in het midden van de taart gestoken spies er droog uitkomt. Het kan zijn dat het iets langer duurt totdat de taart gaar is. Als de taart te donker wordt, dek hem dan af met alumuniumfolie. Laat de taart in de vorm volledig afkoelen.
  7. Klop de roomkaas luchtig en glad. Hetzelfde geldt voor de honing, suiker en boter in een andere kom. Meng beide mengsel door elkaar, bestrijk de taart en maak af met de walnootjes.

TRISTART zegt: Eetsmakelijk!

Pannenkoek met banaan

Pannenkoek met banaan

Pannenkoek met banaan

Voor een energieke start van de dag

Dit eenvoudige ontbijt geeft door de eiwitten en koolhydraten genoeg energie om de eerste uren van de dag door te komen.

2 personen, bereidingstijd 12 minuten

  • 250ml amandel/haver/soyamelk

  • 2 eieren, liefst biologisch

  • 100g bloem
  • 25g boter, gesmolten
  • 1 banaan, hoe rijper hoe zoeter

  • 1 el hennepzaad
  • 1/4 tl kaneel
  • drupje olijfolie

Bereidingswijze:

  1. Klop de eieren los met de melk met een garde.
  2. Voeg de bloem al roerend toe gevolgd door de gesmolten boter.
  3. Als het beslag stevig en egaal is voeg dan de fijngeprakte banaan, het hennepzaad, de kaneel en de abrikozen toe.
  4. Bak de pannenkoek in olijfolie aan beide kanten op een laag vuurtje zachtjes gaar en serveer met vers gemengd fruit.

TRISTART zegt: Eetsmakelijk!

Pin It on Pinterest