Focaccia met gegrilde groente, geitenkaas en pecannoten
Een voortreffelijk lunch en/of brunch gerecht.
Een verse warme foccacia besprenkeld met olijfolie is een heerlijk hapje voor bij de borrel. Met een topping van geroosterde groente maak je er een volwaardig lunch/brunch gerecht van.
4 personen, bereidingstijd 20 minuten
-
4 kleine focaccia’s
-
320 g zachte geitenkaas
-
100 g rucola
-
1 aubergine, in plakken en gegrild
-
1 courgette, in plakken en gegrild
-
100g cherry tomaten, mix
-
2 handjes pecannoten, ongezouten
-
olijfolie
-
vers knoflookje, fijngehakt
-
paar takjes bladpeterselie, fijngehakt
-
honing
Bereidingswijze:
- Bak de focaccia’s af zoals aangegeven op de verpakking of nog lekkerder is natuurlijk verse focaccia, verkrijgbaar bij sommige bakkers.
- Snijd de aubergine en courgette in plakken van ca. een halve cm en gril ze aan beide kanten in een hete grillpan of op grillplaat. Besprenkel de nog warme groente met olijfolie en knoflook en peterselie.
- Snijdt de tomaten in partjes van 4.
- Beleg de focaccia met de gegrilde groente, brokjes geitenkaas, rucola, tomaatjes, pecannoten en besprenkel met olijfolie en honing.
TRISTART zegt: Eetsmakelijk!