Groene salade met geitenkaas en pasta
Tricolore
Deze salade zit boordevol vitamines. Mocht je geen fan zijn van geitenkaas dan is geschaafde Parmezaan of Pecorino een prima alternatief!
4 personen, bereidingstijd 30 minuten
-
100g sugar snaps
-
100g haricot verts
-
2 groene paprika’s, geroosterd
-
2 zoete rode paprika’s, in reepjes
-
500g zachte pittige geitenkaas
-
75g pijnboompitten, geroosterd
-
olijfolie van goede kwaliteit
-
zout & peper
-
350g gedroogde orecchiette, of zelfgemaakte (volkoren) pasta
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Verwijder de zaden van de rode paprika en snijdt deze in partjes.
- Rooster de groene paprika’s in de oven totdat ze licht geblakerd zijn en blaren vertonen. Laat ze afkoelen in een gesloten plastic zak. Verwijder zodra ze zijn afgekoeld de velletjes, de zaadlijst en snijdt in partjes.
- Breek de geitenkaas in stukjes.
- Vul een pan met water en breng aan de kook, let op geen zout toevoegen. Blancheer de sugar snaps ca. 2 minuten en stop het kookproces door ze onder koud stromend water af te spoelen. Doe hetzelfde met de haricot verts, maar pas de blancheertijd aan naar 4 minuten.
- Rooster de paprika’s op een medium vuurtje totdat ze goudbruin beginnen te verkleuren.
- Kook de pasta volgens de instructie in gezouten water beetgaar.
- Meng alle ingrediënten voor de salade en voeg zout, peper en olijfolie naar smaak toe.
- Serveer de salade samen met de (warme) pasta.
TRISTART zegt: Eetsmakelijk!