Flensje met spinazie en ricotta

Een alleskunner

Flensjes, een flinterdunne pannenkoek, die je wellicht doet denken aan Frankrijk. Daar is de crêpe, bijvoorbeeld met citroen en licht bestrooid met suiker een graag gezien hapje. Wij hebben een suggestie voor hartige variant met spinazie en ricotta. 

4 personen, bereidingstijd 40 minuten

Flensjes:

  • 200g bloem 
  • 4 eieren
  • 500ml melk
  • 50g boter
  • snufje zout

Spinazievulling:

  • 40g boter
  • 500g (wilde) spinazie, verse
  • 1 rode ui
  • 1 el olijfolie
  • 200g ricotta
  • 1 verse Spaanse peper, gehakt
  • 1 eierdooier
  • 100g walnoten, gedopt en grof gehakt
  • 100g Parmezaanse kaas, vers geraspt
  • zout & peper

Paprikasaus:

  • 4 rode puntpaprika’s, geroosterd
  • half teentje verse knoflook

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Rooster de puntpaprika’s en pof de knoflook in schilletje in de oven totdat ze licht geblakerd zijn en blaren vertonen. Laat ze afkoelen in een gesloten plastic zak. Verwijder zodra ze zijn afgekoeld de velletjes, de zaadlijst en pureer de paprika met knoflook en voeg naar smaak zout en peper toe.
  3. Verlaag de oventemperatuur naar 180°C.
  4. Meng de ingrediënten voor de flensjes en bak ze in een klein beetje olijfolie.
  5. Was de spinazie en kook in aanhangend water ca. 5 minuten. Knijp water er zoveel mogelijk uit en hak de spinazie fijn.
  6. Snijdt de ui in flinterdunne ringen en bak ze licht krokant in olijfolie
  7. Meng de ricotta, eierdooiers, spinazie, ui, rode peper, walnoten door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
  8. Bestrijk de flensjes met de spinazievulling, rol ze op en leg ze naast elkaar in een licht beboterde ovenschaal en bestrooi met Parmezaanse kaas.
  9. Gratineer de flensjes ca. 15 minuten in de voorverwarmde oven & serveer met de geroosterde paprikasaus.

TRISTART zegt: Eetsmakelijk!

Pin It on Pinterest