Zalmfilet in teriyakisaus met wilde rijst en salade van Chinese kool & rettich

Zalm, wilde rijst en salade

Intro tekst recept…….

4 personen, bereidingstijd 35 minuten

  •  4 zalmfilets van ca. 150g

  • 2 el olijfolie

  • 1 dl mirin of medium dry sherry

  • 1 dl Japanse sojasaus

  • 1 el suiker 2 bosuitjes, in smalle ringetjes gesneden

  • 1 el sesamzaad, geroosterd

Bereidingswijze:

  1. Kook de wilde rijst volgens de verpakking beetgaar. 
  2. Was en maak de Chinese kool en rettich schoon. Snijdt de Chinese kool in flinterdunne plakjes en rasp de rettich met een grove rasp.
  3. Verhit de olijfolie en bak de zalm in ca. 3 minuten aan beide kanten goudbruin. Keer na 1,5 minuut.
  4. Meng de mirin, sojasaus en suiker. Voeg toe aan de zalm en stoom in ca. 8 minuten gaar. Keer de filets regelmatig zodat de filets omhuld zijn met een donker, glanzend laagje.
  5. Leg de zalmfilets op 4 verwarmde borden en strooi het sesamzaad en de bosuitjes erover.

TRISTART zegt: Eetsmakelijk!

Pin It on Pinterest