Zalmfilet in teriyakisaus met wilde rijst en salade van Chinese kool & rettich
Zalm, wilde rijst en salade
Intro tekst recept…….
4 personen, bereidingstijd 35 minuten
-
4 zalmfilets van ca. 150g
-
2 el olijfolie
-
1 dl mirin of medium dry sherry
-
1 dl Japanse sojasaus
-
1 el suiker 2 bosuitjes, in smalle ringetjes gesneden
-
1 el sesamzaad, geroosterd
Bereidingswijze:
- Kook de wilde rijst volgens de verpakking beetgaar.
- Was en maak de Chinese kool en rettich schoon. Snijdt de Chinese kool in flinterdunne plakjes en rasp de rettich met een grove rasp.
- Verhit de olijfolie en bak de zalm in ca. 3 minuten aan beide kanten goudbruin. Keer na 1,5 minuut.
- Meng de mirin, sojasaus en suiker. Voeg toe aan de zalm en stoom in ca. 8 minuten gaar. Keer de filets regelmatig zodat de filets omhuld zijn met een donker, glanzend laagje.
- Leg de zalmfilets op 4 verwarmde borden en strooi het sesamzaad en de bosuitjes erover.
TRISTART zegt: Eetsmakelijk!